Tornadă apocaliptică lovește Cehia - Prima News

Tornadă apocaliptică lovește Cehia

S-a dezlănțuit Iadul pe Pământ, în Cehia, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din țară! Cel puțin cinci oameni au murit și alte câteva sute au fost răniți după ce o tornadă apocaliptică a lovit la granița cu Slovacia. Vântul a atins la rafală o viteză de peste 300 kilometri la oră. Este cea mai puternică furtună înregistrată vreodată pe teritoriul statului situat în centrul Europei. Zeci de români au fost martori fenomenelor extreme și au stat blocați
acolo!

Vântul puternic a spulberat totul în cale. În numai câteva minute, acoperișurile caselor au fost luate pe sus. Mașinile aflate în calea tornadei au fost răsturnate de forța uriașă a naturii dezlănțuite.

Cel mai sever afectat de fenomenul meteo extrem a fost orașul Hodonin. În spitalul de aici au ajuns zeci de răniți. Cele mai multe dintre victime se aflau într-un autobuz luat pe sus de vântul puternic. Jumătate din localitate a fost făcută una cu pământul. Salvatorii caută victime și la această oră. Ajutați de câini, aceștia încearcă să localizeze oamenii rămași captivi între dărâmături

120.000 de case din Moravia de Sud sunt acum deconectate de la sistemul de energie electrică. În spijinul sinistraților au ajuns și echipaje din țările vecine. Austriecii și slovacii au trimis zeci de ambulanțe și elicoptere.

Martor la dezastrul care a lovit Cehia a fost și un român, Bogdan Neagu. Șoferul de tir s-a aflat la numai un kilometru de locul în care tornada a lovit cel mai puternic. Alături de alte câteva zeci de șoferi români a rămas blocat în trafic mai bine de 18 ore.

Drumul a fost, într-un final, deblocat, iar șoferii de tir și-au putut relua călătoria.

O furtună puternică s-a abătut și auspra Austriei. Ploile abundente au inundat mai multe orașe, iar străzile au fost
acoperite în întregime de ape.

Total
0
Shares
Total
0
Share