Tirurile cu cereale din Ucraina, fără controale suplimentare

Tirurile cu cereale din Ucraina, fără controale suplimentare

Nicio mişcare în plus în vămile noastre, după ce ministrul Petre Daea a cerut, ca măsură de securizare suplimentară, sigilarea şi monitorizarea camioanelor care vin cu cereale din Ucraina. Procedura exista deja, spun angajaţii din vămi, iar controalele TIR-urilor la frontieră se desfăşoară ca şi până acum. Probleme vor fi la controalele suplimentare: timpii de aşteptare în vămi ar putea creşte.

În Vama Siret, 60 la sută dintre tirurile care intră în ţară din Ucraina sunt încărcate cu cereale şi seminţe. Nici şoferii şi nici vameşii nu trebuie să facă nimic în plus faţă de ce se întâmpla până acum, spun angajaţii. Soluţia propusă de ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu schimbă lucrurile cu nimic, dimpotrivă.

Şi Vama Galaţi Rutier este o cale importantă de intrare în ţară a cerealelor din Ucraina. Aceeaşi situaţie şi aici- procedura a rămas la fel.

Aşadar, controalele direct în vamă, coordonate de către ANSVSA, pentru toate cerealele şi produsele agroalimentare din Ucraina, sunt încă doar pe hârtie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt