Timişoara a devenit Capitala Europeană a Culturii

Timişoara a devenit Capitala Europeană a Culturii

Timp de un an Timişoara este una dintre cele teri capitale europene ale culturii. S-a alăturat oraşelor Veszprem din Ungaria şi Elefsina din Grecia, cu care va împărţi acest titlu până în 2024. Spectacolul de deschidere organizat în Piaţa Unirii din oraş a atras câteva mii de oameni dornici să asculte muzică bună şi sa vadă acrobaţii deosebite

Anunţul festiv, de pe scena din Piaţa Unirii a fost făcut de primarul Timişoarei imediat după ce a primit, din partea comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, premiul Melinda Mercuri, ce se acorda tuturor capitalelor culturale. Câteva mii de timişoreni au mers la spectacol pentru a marca începutul anului capitalei europene.

Au fost trei ore de muzica rock, tehno dar şi lautarească. După ora 23 un cunoscut DJ german a mixat la platane. Cel mai atractiv moment a fost însă spectacolul aerian al unor acorbaţi spanioli.

Festivitatea oficială de deschidere a fost marcată şi de un incident. Sala Teatrului Naţional unde se aflau premierul Nicolae Ciucă, ministrul Culturii, dar şi zeci de ambasadori şi oficiali europeni a rămas minute bune în beznă dupa ce a căzut curentul în timpul unui concert de pian.

foto: facebook.com/2023timisoara

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt