Testul rapid Covid, neindicat pentru acasă - Prima News

Testul rapid Covid, neindicat pentru acasă

Sunt sau nu testele rapide de antigen soluția pentru a depista în cel mai scurt timp bolnavii infectați cu SARS-COV 2? Părerile specialiștilor din întreaga lume sunt împărțite. În timp ce mai multe țări au decis să le folosească pentru testarea în masă, în România, testele rapide sunt puse sub semnul întrebării. Motivul: sensibilitatea unui asemenea test rapid este între 70 și 95 la sută, în funcție de încărcătura virală din organism.

Testele rapide antigen au apărut în țara noastră în urmă cu aproape o lună. Mii de asemenea kituri de testare au fost trimise, într-o primă fază, spitalelor din linia întâi. Apoi, au fost date și celorlalte unități sanitare, pentru a fi folosite la primiri-urgențe. Rezultatul unui asemenea test se obține în cel mult 15 minute și nu necesită analiză de laborator. Kit-ul de testare include un tampon steril pentru realizarea
exudatului nazal și faringian, un reactiv și o duză cu filtru. Specialiștii nu recomandă, însă, ca acest test să fie făcut acasă.

Testul rapid, spre deosebire de cel real time PCR, evidențiază antigenul de pe suprafața virusului. Adică, dacă cineva este infectat cu SARS- Cov 2. Medicii sunt însă rezervați în ceea ce privește rezultatul corect al acestui test.

Specialiștii spun că, dacă testul este pozitiv, atunci, cel mai probabil, și testul PCR, care este singurul cu rezultat clar, va arăta că pacientul este infectat cu noul coronavirus. Testul rapid însă poate da și un rezultat fals negativ. El poate fi totuși folosit pentru a se avea un punct de plecare în diagnosticarea unor persoane care au diverse simptome.Total
0
Shares
Total
0
Share