Terenurile vor fi supraimpozitate dacă nu vor fi îngrijite

Terenurile vor fi supraimpozitate dacă nu vor fi îngrijite

Clădirile şi terenurile în paragină din staţiunile Mangaliei vor fi supra-impozitate cu taxe de până la 5oo la sută.
Municipalitatea vrea să dispară ruinele, care se găsesc la tot pasul printre hotelurile de lux din sudul Litoralului. 240 de hoteluri şi terenuri sunt vizate de amenzi disimulate prin suprataxe, iar dacă proprietarii nu vor plăti, atunci vor fi executaţi silit şi bunurile vor fi scoase la licitaţie.

Neptun, Saturn si Olimp sunt statiunile care au ghinionul sa aiba cele mai multe ruine. Hotelurile din patrimoniul statului au fost vandute între 2oo2 şi 2oo3, . Sumele tranzacţiilor nu au fost făcute publice, însă la acea dată, presa vehicula ideea că au fost subevaluate şi achiziţionate pe sume de sub 5oo.ooo de dolari bucata. Contractele de vânzare-cumpărare au fost încheiate fără obligaţii de investiţii. Alte constructii, precum magazine, cantine sau restaurante au fost vandute separat. Pe nimeni n-a intersat constructia in sine. Doar terenul de sub ele.

Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora şi Saturn au încercat an de an să scape de aerul prăfuit şi trist. Ele influnteaza negativ alegerea pe care-o fac turistii in timpul verii.

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la sfârşitul anului trecut, valoarea impozitelor şi taxelor locale pentru 2022. A fost adoptată şi hotărărea ca 240 de terenuri şi clădiri în paragină din sudul litoralului să fie supraimpozitate cu valori cuprinse între 300% şi 500%. Decizia primariei va da un impuls pietei imobiliare, cred expertii.

Odata rezolvata problema proprietatilor lasate de izbeliste, sudul litoralului va putea intra in competitie cu celebra statiune Mamaia, care s-a departat vizibil de restul rivierei romanesti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt