Taxă nouă pentru turiști pe Litoral - Prima News

Taxă nouă pentru turiști pe Litoral

Turiștii care vor ajunge în această vară pe litoral, în Constanța sau Mamaia, vor plăti, pe lângă sejur, și o taxă turistică. Se mai numește taxă de oraș și este de 1 la sută din valoarea totală a sejurului. O taxă identică era plătită până acum de la hotelieri, însă patronii vor ca povara să fie mutată la turiști.

1 la sută din costul vacanței va fi suma achitată de turiștii care vor ajunge la Constanta sau Mamaia.

Banii, plătiți până acum de hotelieri, ar fi trebuit investiți în promovarea celor două localități. Mare lucru nu s-a întâmplat, daca ne gândim că nici Constanța, nici Mamaia nu au fost prezente la Târgul de Turism de la Bucuresti, din februarie. Acum însă, edilii vor mai multi bani ca să facă reclamă stațiunii Mamaia, așa că au gândit noua taxă: city-tax sau taxa de oras, pe care voiau să o ia tot hotelierilor, în numele celor care îi vizitează. Hotelierii s-au revoltat însă.

Angajații Primăriei Constanța lucrează la proiect și spun că taxa ca intra în vigoare la mijlocul lunii mai. Va scumpi vacanțele, spun hotelierii, dar nu din cauza lor.

Toți banii din taxă turistică vor ajunge în contul nou înființatei Organizații de Management al Destinației Mamaia-Constanța. Autoritățile estimează că anual se vor aduna de la turiști câteva sute de mii de euro, la care se adauga taxa plătită de hotelieri, de trei, patru sute mii de euro pe an. Astfel, primăria va încasa mai mult de o jumătate de milion de euro

Prin urmare, la vară, turiștii care ajung în Mamaia vor achita taxa de pod de la Fetești, taxa de stațiune, dar și taxa de parcare.

Total
0
Shares
Total
0
Share