Tânărul care a furat o locomotivă, arestat la domiciliu

Tânărul care a furat o locomotivă, arestat la domiciliu

Tânărul care a furat o locomotivă din gara Medgidia va sta în arest la domiciliu, au decis judecătorii. Avea de gând să meargă cu ea zeci de kilometri. Ba mai mult, voia să facă manevre şi să schimbe linia. Chiar el a mărturisit asta în faţa oamenilor legii. Din fericire, nu a apucat să o conducă decât 200 de metri şi a fost oprit.

După aventura din gară, care putea să se transforme într-o tragedie, tânărul în vârstă de 18 ani a fost audiat de poliţişti. Le-a spus că avea în plan să meargă cu locomotiva 30 de kilometri, până în Palas, un cartier de la marginea Constanţei.

În înregistrare pare însă confuz şi nu foarte sigur pe ce spune. Susţine că voia să ducă locomotiva în caz că se strica alta.

  • Am uitat…
  • Să ce?
  • Să agaţe vagoanele de locomotivă…
  • Deci voiai să pleci cu locomotiva asta de aici şi să ajungi cu ea în Palas să agăţi vagoane de locomotivă?
  • În caz că se defecta una, o altă locomotivă…
  • Mă minţi!
  • Nu mint, nu mint! Nu mint deloc!

După ce l-a pândit pe mecanic şi acesta a plecat, tânărul a urcat şi a reuşit să pornească locomotiva. A apăsat mai multe butoane şi a conectat pantograful la liniile de înaltă tensiune. Locomotiva a primit curent, a pornit pe şine, a trecut două macazuri şi a traversat două linii. A mers aşa preţ de 200 de metri, când cei din gară au intervenit. Imediat, el le-a declarat poliţiştilor că este pasionat de trenuri şi a vrut să-şi facă o fotografie pentru reţelele sociale.

Potrivit CFR, mecanicul a încălcat regulile, pentru că a plecat, lăsând locomotiva descuiată. A stat aşa ore întregi, fără supraveghere. Tânărul are acum dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă. Incidentul este anchetat şi de către Agenţia de Investigaţie Feroviară.

    Distribuie:envelope-fillEmail
    viewscnt