„Talibanii forţează familiile să îşi dea fiicele ca soţii pentru luptătorii lor”. Mărturia unei femei care fuge din calea talibanilor

„Talibanii forţează familiile să îşi dea fiicele ca soţii pentru luptătorii lor”. Mărturia unei femei care fuge din calea talibanilor

„Acum două zile a trebuit să fug de acasă şi să las în urmă viaţa mea din nordul Afganistanului după ce talibanii mi-au luat oraşul. Sunt încă pe fugă şi nu există un loc sigur unde să merg”. O tânără jurnalistă descrie pentru The Guardian panica şi teama de a fi forţat să se ascundă în timp ce oraşele din Afganistan cad unul după altul în mâinile talibanilor.

„Săptămâna trecută eram jurnalist. Astăzi nu pot scrie sub propriul meu nume sau să spun de unde scriu sau unde sunt. Toată viaţa mea a fost distrusă în doar câteva zile. Sunt atât de speriată şi nu ştiu ce se va întâmpla cu mine. Voi mai merge vreodată acasă? Îmi voi vedea părinţii din nou? Unde voi merge? Autostrada este blocată în ambele sensuri. Cum voi supravieţui?”, îşi începe mărturia o tânără din Afganistan, ţară care cade zi de zi tot mai mult în mâna talibanilor.

„Decizia mea de a-mi părăsi casa şi viaţa nu a fost planificată. S-a întâmplat foarte brusc. În zilele trecute, întreaga mea provincie a căzut în mâna talibanilor. Singurele locuri pe care guvernul le controlează în continuare sunt aeroportul şi câteva birouri de poliţie. Nu sunt în siguranţă pentru că sunt o femeie de 22 de ani şi ştiu că talibanii forţează familiile să-şi dea fiicele ca soţii pentru luptătorii lor. De asemenea, nu sunt în siguranţă pentru că sunt jurnalist de ştiri şi ştiu că talibanii vor veni să mă caute pe mine şi pe toţi colegii mei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt