Taiwanul se pregăteşte de cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol. Lipsa apei din estul Asiei va afecta inclusiv România - Prima News

Taiwanul se pregăteşte de cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol. Lipsa apei din estul Asiei va afecta inclusiv România

Tsai Ing-wen, preşedinta Taiwanului, a cerut locuitorilor să păstreze apa şi să facă rezerve, întrucât insula se va confruntă cu o secetă, în urma unor luni de precipitaţii insuficiente şi a lipsei de taifunuri. Ea a spus că Taiwanul nu a experimentat un taifun în 2020 şi se confruntă cu cea mai severă lipsă de apă din ultimii 56 de ani.

Tsai Ing-wen a precizat că guvernul monitorizează situaţia apei pe întreaga insulă şi că va lua măsuri pentru a asigura o aprovizionare stabilă cu apă pentru industrii şi gospodării.

Presa locală relatează că, luna trecută, insula a intensificat restricţiile de apă la nivel naţional şi a mobilizat resursele de urgenţă, inclusiv o uzină de desalinizare, deoarece oficialii anticipează că sezonul uscat va dura până în mai, relatează Mediafax.

Rezervorul Shimen din nord, unul dintre cele mai mari bazine de captare a apei, are în prezent apă în proporţie de doar 49,13% din capacitate de stocare, potrivit Agenţiei pentru resurse de apă. Alte rezervoare de pe insulă sunt, de asemenea, la niveluri alarmant de scăzute, cu rezervorul Te-Chi la o capacitate de 10,19% şi Tsengwen la 15,22%.

Total
0
Shares
Total
0
Share