Sute de peşti morţi pe Jiul de Vest! Autorităţile fac investigaţii

Sute de peşti morţi pe Jiul de Vest! Autorităţile fac investigaţii

Sute de peşti au murit pe râul Jiul de Vest, în zona localităţii Aninoasa. Autorităţile de mediu, specialiştii de la Apele Române şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) încerceacă acum să determine cauzele care au dus la producerea acestui incident, informează AGERPRES.

Deocamdată, analizele la probele de apă prelevate din râu, de la faţa locului şi din zona Preparaţiei de cărbune Coroieşti, sunt în parametri normali, a arătat comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Dorel Bretean. Din acest motiv investigaţiile se vor extinde în direcţia verificării conţinutului de oxigen din apă, în calcul fiind luată o posibilă scăderea a acestuia, determinată de vremea foarte caldă şi de debitul mic al Jiului de Vest.

„Am solicitat DSVSA Hunedoara să preleveze probe de apă şi să facă o analiză a conţinutului de oxigen. De asemenea, i-am rugat să efectueze şi necropsia mai multor peşti pentru a stabili cauzele pentru care aceştia au murit”, a menţionat Dorel Bretean..

La rândul său, Administraţia Bazinală a Apelor Jiu va trimite la un laborator din Bucureşti probe de peşti în vederea unui examen toxicologic, în condiţiile în care analizele de apă recoltate din Jiul de Vest au fost bune.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt