Sute de nereguli descoperite în spitale

Sute de nereguli descoperite în spitale

Situaţie alarmantă în spitalele din Constanţa. Autorităţile au descoperit sute de nereguli în unităţile sanitare şi au dat zeci de amenzi. Instalaţii electrice supraîncărcate, echipamente de stingere a incendiilor nefuncţionale, candele şi lumânări pe noptiere. Incepând de astăzi popmpierii măsoară din 3 în 3 ore concentraţia de oxigen din saloanele COVID, ca să nu ia foc vreo altă secţie de ATI.

Dupa ce Spitalul de Boli Infecţioase a luat foc pe 1 octombrie, Constanţa suflă şi-n iaurt, mai ales că cele mai mare 3 unităţi medicale nu au autorizaţie de securitate la incendiu: Spitalul Judeţean Constanţa, spitalul TBC şi spitalul din Mangalia. Au fost verificate 35 de spitale, judeţene, municipale, orăşeneşti, centre medicale, spitale private şi sanatorii balneare. S-au constatat 352 de nereguli.

S-a lăsat cu sancţiuni drastice după ce specialiştii desemnaţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au luat la verificat toate unităţile sanitare din judeţul Constanţa. Au fost aplicate 310 avertismente şi 37 de amenzi, în valoare de 122.000 de lei. Acum pompierii îşi fac rondul în fiecare zi în spitalele suport-COVID din Constanţa.

Toate spitalele au primit o lista de la ISU cu măsuri urgente

Toate deficienţele trebuie remediate imediat. Altfel unităţile iscă să aibă aceeaşi soartă ca Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt