Sute de lebede iernează la malul mării - Prima News

Sute de lebede iernează la malul mării

Natura oferă un spectacol uluitor pe malul mării la Eforie, acolo unde câteva sute de lebede se adăpostesc de săptămâni bune. Vremea prietenoasă și hrana din belșug le fac să nu mai plece de la noi. Splendidele păsări au devenit o atracție pentru turiști și localnici, care le hrănesc aproape zilnic cu pâine și cozonac. Din păcate, în acest fel le pun viețile în pericol, avertizează specialiștii.

Păsările călătoare au poposit de câteva săptămâni la Eforie Sud, iar de atunci nu și-au mai continuat călătoria. Spectacolul este fascinat pentru adulti si copii, deopotriva.

Lebedele au pornit din țările scandinave și, de regulă, zboară până în tarile calde, unde iernează. Doar că, la noi, au primit zilnic de mâncare. Specialistii spun ca gratioasele pasarile au gasit la Eforie conditii optime de clima si hrana si inclusiv liniste, iar ele trebuie ocrotite.

Cel mai probabil, lebedele vor rămâne pe malul marii până la primăvară. În cazul în care vremea se va înrăutăți și vine viscolul, păsările se vor adăposti în stuful de pe lacurile din zonă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturați comunicății de cititori de pe pagina noastră de Facebook!

Total
12
Shares
Total
12
Share