Sute de lebede iernează la malul mării

Sute de lebede iernează la malul mării

Natura oferă un spectacol uluitor pe malul mării la Eforie, acolo unde câteva sute de lebede se adăpostesc de săptămâni bune. Vremea prietenoasă şi hrana din belşug le fac să nu mai plece de la noi. Splendidele păsări au devenit o atracţie pentru turişti şi localnici, care le hrănesc aproape zilnic cu pâine şi cozonac. Din păcate, în acest fel le pun vieţile în pericol, avertizează specialiştii.

Păsările călătoare au poposit de câteva săptămâni la Eforie Sud, iar de atunci nu şi-au mai continuat călătoria. Spectacolul este fascinat pentru adulti si copii, deopotriva.

Lebedele au pornit din ţările scandinave şi, de regulă, zboară până în tarile calde, unde iernează. Doar că, la noi, au primit zilnic de mâncare. Specialistii spun ca gratioasele pasarile au gasit la Eforie conditii optime de clima si hrana si inclusiv liniste, iar ele trebuie ocrotite.

Cel mai probabil, lebedele vor rămâne pe malul marii până la primăvară. În cazul în care vremea se va înrăutăţi şi vine viscolul, păsările se vor adăposti în stuful de pe lacurile din zonă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi comunicăţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook!

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt