SUSŢINEM ROMÂNIA! Afaceri cu legume la standarde europene

SUSŢINEM ROMÂNIA! Afaceri cu legume la standarde europene

Un tânăr din judeţul Dolj face legumicultură la standarde europene. La doar 28 de ani gestionează o afacere de succes pe care o ore, nu numai din nevoie, ci mai ales din pasiune. Puţini cunosc, însă, efortul din spatele succesului. În nopţile geroase, tânărul se trezeşte din 3 în 3 ore ca să se asigure că temperatura din seră este una potrivită pentru răsaduri. În cele opt solarii pe care le deţine, cultivă anual tone de legume pe care le vinde, mai apoi, în piaţă. De mare ajutor i-au fost, însă, fondurile europene. Un material al campaniei PRIMA NEWS şi FOCUS, ,,Susţinem România - Mănâncă Româneşti!"

Cosmin este inginer agronom. Se numără printre puţinii tineri care îşi mai doresc o carieră în agricultură. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrece în solarii, printre răsadurile pe care le îngrijeşte cu multă atenţie. Agricultura l-a pasionat încă din adolescenţă.

Afacerea a pus-o pe picioare împreună cu familia lui. De banii din profit s-a putut bucura abia după câţiva ani, fiind nevoit să îi reinvestească. Întreaga producţie de legume ajunge în piaţa din Sibiu. Legumicultorul mizează, în fiecare an, pe cultura de roşii.

Pentru ca legumele să fie de cea mai bună calitate, tânărul a ţinut ca până şi polenizarea să fie una naturală. A investit enorm şi în sistemele de irigare şi încălzire. Pe perioada iernii, munceşte chiar şi noaptea în solarii.

Investiţia totală l-a costat peste 100.000 de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt