Surse: Klaus Iohannis i-a certat pe liberalii care „s-au făcut de râs” la alegeri

Surse: Klaus Iohannis i-a certat pe liberalii care „s-au făcut de râs” la alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL s-au întâlnit, marţi, la Vila Lac, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor şi despre formarea viitoarei coaliţii de guvernare. 

Klaus Iohannis le-a transmis liderilor PNL că se gândeşte la „două, trei nume de premier” şi că până pe 23 decembrie va fi învestit un guvern PNL-USR PLUS-UDMR. Guvernul va avea o pondere a miniştrilor proporţională cu rezultatul obţinut de cele trei formaţiuni politice la alegerile parlamentare.

Preşedintele le-ar fi spus liberalilor că este foarte dezamăgit de rezultatele obţinute şi „i-a dojenit” pe cei care au avut rezultate bune la locale, iar acum „s-au făcut de râs”, susţine surse participante la discuţii. Acesta le-a mai cerut liderilor PNL „depolitizare masivă în administraţie”.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, liberalii s-au întors la sediul PNL din Modrogan. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după întâlnire că „a fost o discuţie despre strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de învestire a unui guvern”.

Afla mai multe desprealegeriiohannispnltop stirivot
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt