Surprize pentru copii de ziua lor

Surprize pentru copii de ziua lor

De ziua lor, copiii din Bucureşti au putut alege între o mulţime de locuri şi activităţi care de care mai interesante. În plus, Capitala are şi un nou parc. E primul din cartierul Militari iar când va fi gata în totalitate va măsura dintr-un capăt în altul peste 4 kilometri. Şi dacă marile oraşe s-au transformat într-o explozie de culoare şi magie, la sate mulţi copii continuă să trăiască într-o sărăcie lucie, iar ziua de 1 iunie e ca oricare alta.

Parcurile din Capitală au fost arhipline încă de la primele ore ale dimineţii. În multe dintre ele au fost organizate activităţi care de care mai atractive. De la poveşti spuse de personaje coborâte direct din paginile cărţilor până la jocuri şi competiţii sportive.

De ziua copiilor, în Bucureşti chiar a fost inaugurat un parc. În cartierul Militari. A costat 13 milioane de lei. În Rahova, timp de cinci zile, o stradă devine arteră dedicată exlusiv pietonilor. În alt colţ al Capitalei a avut loc o expoziţie în care cei micii vizitatori au putut admira jucării de pe vremea părinţilor lor. Momentul a fost un prilej de bucurie inclusiv pentru adulţi.

Dincolo de imaginile idilice din marile oraşe, statisticile relevă o realitate sumbră cu privire la situaţia copiilor români. 50% dintre minori de la sate sunt în prag de sărăcie, iar unul din zece nu merge la şcoală. Jumătate dintre copii de la sat nu au făcut niciodată analize, iar unul din cinci fumează.

foto: facebook.com/ciprian.ciucu

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt