Surpriză pentru copiii marinarilor

Surpriză pentru copiii marinarilor

Bucurie uriaşă pentru copiii marinarilor de la Constanţa ! Moş Nicolae le-a adus cel mai frumos cadou: părinţii lor plecaţi pe mări, au ajuns astăzi acasă. Fregata "Regina Maria", şi navaamiral a Gărzii de Coastă au intrat astăzi în Portul Constanţa, după ultima misiune de luptă în Marea Mediterană. Militarii au navigat 2000 de km prin 4 mări iar astăzi au ajuns la ţărm

Pentru 24o de militari din Forţele Navale, ziua de azi a fost o sărbătoare, mult mai intensă decât e Sfântul Nicolae. Şi-au revăzut casa, familia şi ţara după un lung voiaj, la mii de kilometri depărtare. Nava de luptă s-a lipit de cheu la ora 10 dimineaţa, şi imediat echipajul a fost liber să plece acasă.

Când sunt pe mare, în misiunile de luptă, nu prea au timp să se gândeasca la ce se întâmplă acasă. Însă când trec de Bosfor şi intra-n Marea Neagră, emoţiile se intensifică cu fiecare milă parcursă către casă

Fregata „Regina Maria” a deţinut în luna septembrie a acestui an, comanda Operaţiei NATO „Sea Guardian”, desfăşurată în Marea Mediterana, şi a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim şi de combatere a acţiunilor teroriste pe flancul sudic al Europei. În şase săptămâni de misiune NATO a parcurs peste 4.500 de mile marine în aproximativ 500 ore de marş.

Şi nava-amiral a Gărzii de Coastă a ajuns astăzi acasă. "Stefan cel Mare" vine din misiunea FRONTEX, desfăşurată
în Mediterană, pe coastele Italiei. Nava ”Ştefan cel Mare” este identică cu cele folosite de armata SUA. A costat 27 de milioane de euro, poate merge în marş o săptămână fără oprire şi se conduce cu ajutorul unui joystick, de parcă ar fi un joc la calculator. Radarele performante disting orice barcă aflată la distanţe de zeci de kilometri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt