Surpriză pentru copiii marinarilor - Prima News

Surpriză pentru copiii marinarilor

Bucurie uriaşă pentru copiii marinarilor de la Constanța ! Moș Nicolae le-a adus cel mai frumos cadou: părinții lor plecați pe mări, au ajuns astăzi acasă. Fregata “Regina Maria”, și navaamiral a Gărzii de Coastă au intrat astăzi în Portul Constanța, după ultima misiune de luptă în Marea Mediterană. Militarii au navigat 2000 de km prin 4 mări iar astăzi au ajuns la țărm

Pentru 24o de militari din Forțele Navale, ziua de azi a fost o sărbătoare, mult mai intensă decât e Sfântul Nicolae. Și-au revăzut casa, familia și țara după un lung voiaj, la mii de kilometri depărtare. Nava de luptă s-a lipit de cheu la ora 10 dimineața, și imediat echipajul a fost liber să plece acasă.

Când sunt pe mare, în misiunile de luptă, nu prea au timp să se gândeasca la ce se întâmplă acasă. Însă când trec de Bosfor și intra-n Marea Neagră, emoțiile se intensifică cu fiecare milă parcursă către casă

Fregata „Regina Maria” a deținut în luna septembrie a acestui an, comanda Operației NATO „Sea Guardian”, desfășurată în Marea Mediterana, și a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim și de combatere a acțiunilor teroriste pe flancul sudic al Europei. În șase săptămâni de misiune NATO a parcurs peste 4.500 de mile marine în aproximativ 500 ore de marș.

Și nava-amiral a Gărzii de Coastă a ajuns astăzi acasă. “Stefan cel Mare” vine din misiunea FRONTEX, desfășurată
în Mediterană, pe coastele Italiei. Nava ”Ștefan cel Mare” este identică cu cele folosite de armata SUA. A costat 27 de milioane de euro, poate merge în marș o săptămână fără oprire și se conduce cu ajutorul unui joystick, de parcă ar fi un joc la calculator. Radarele performante disting orice barcă aflată la distanțe de zeci de kilometri.

Total
0
Shares
Total
0
Share