Supraimpozitarea de solidaritate socială nu poate fi făcută retroactiv, spun comercianţii

Supraimpozitarea de solidaritate socială nu poate fi făcută retroactiv, spun comercianţii

Supraimpozitarea companiilor în momente de criză economică este contraproductivă, a declarat la Prima News Cristian Pelivan, preşedintele Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO).

Referitor la anunţul făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, privind supraimpozitarea din motive de solidaritate, Cristian Pelivan a explicat că aceasta oricum nu se poate face retroactiv, adică pe profiturile făcute în ultimii doi ani.

Preşedintele ARMO a explicat că nu e vorba de o îmbogăţire prin speculă a magazinelor online în ultimii doi ani, explicaţia fiind creşterea uriaşă a numărului de clienţi în timpul pandemiei, Spre exemplu, a spus Pelivan, din 2019 până în 2020, numărul clienţilor online s-a dublat, dar, în acelaşi timp, afacerile online au angajat foarte mulţi oameni în ultimii ani,

Despre discuţiile de la forumul economic de la Davos privind supraimpozitarea, preşedintele ARMO spune că miliardarii care vor să fie supraimpozitaţi n-au decât să facă acest lucru.

Vindem mai mult online în străinătate decât cumpărăm online din afara ţării, lucru care ar trebui încurajat de autorităţi, consideră preşedintele ARMO.

Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale, a explicat că este impropriu să foloseşti termenul de supraimpozitare, în condiţiile în care ultimii trei ani i-au îmbogăţit pe bogaţi şi au sărăcit clasa de mijloc. „Dacă ne uităm la cele 1000 de avioane private şi la ce bani trebuie să plăteşti ca să fii acolo (la Forumul Economic de la Davos n.r.) aceasta ar fi o discuţie amuzantă”, a spus Adrian Mitroi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt