Supraimpozitarea de solidaritate socială nu poate fi făcută retroactiv, spun comercianții - Prima News

Supraimpozitarea de solidaritate socială nu poate fi făcută retroactiv, spun comercianții

Hands holding a credit card and using laptop computer for online shopping

Supraimpozitarea companiilor în momente de criză economică este contraproductivă, a declarat la Prima News Cristian Pelivan, președintele Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Referitor la anunțul făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, privind supraimpozitarea din motive de solidaritate, Cristian Pelivan a explicat că aceasta oricum nu se poate face retroactiv, adică pe profiturile făcute în ultimii doi ani.

Președintele ARMO a explicat că nu e vorba de o îmbogățire prin speculă a magazinelor online în ultimii doi ani, explicația fiind creșterea uriașă a numărului de clienți în timpul pandemiei, Spre exemplu, a spus Pelivan, din 2019 până în 2020, numărul clienților online s-a dublat, dar, în același timp, afacerile online au angajat foarte mulți oameni în ultimii ani,

Despre discuțiile de la forumul economic de la Davos privind supraimpozitarea, președintele ARMO spune că miliardarii care vor să fie supraimpozitați n-au decât să facă acest lucru.

Vindem mai mult online în străinătate decât cumpărăm online din afara țării, lucru care ar trebui încurajat de autorități, consideră președintele ARMO.

Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, a explicat că este impropriu să folosești termenul de supraimpozitare, în condițiile în care ultimii trei ani i-au îmbogățit pe bogați și au sărăcit clasa de mijloc. „Dacă ne uităm la cele 1000 de avioane private și la ce bani trebuie să plătești ca să fii acolo (la Forumul Economic de la Davos n.r.) aceasta ar fi o discuție amuzantă”, a spus Adrian Mitroi.

Total
1
Shares
Total
1
Share