Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ - Prima News

Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ

Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ! Iar asta înseamnă tot pe atâtea guri de hrănit, tot pe atâtea dorințe de a avea o locuință și cele necesare. Pământul ne arată însă pe zi ce trece că nu are resurse să ne susțină pe toți iar asta ne provoacă să găsim soluții noi pentru orice, mai ales pentru hrană.

În doar 11 ani, populația lumii a crescut cu un miliard și tocmai țările slab dezvoltate sunt fruntașe la numărul de locuitori. Potrivit estimărilor făcute de experții în demografie, de la începutul speciei umane pe pământ s-au năsut peste 117 miliarde de oameni!

În acest moment, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări. Vorbim de China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. Primele țări, China și India au peste 1, 4 miliarde de locuitori fiecare, iar în scurt timp, chiar de anul viitor, India va depăși China la numărul populației.

În urmă cu 11 ani s-a depășit pragul de 7 miliarde de oameni. România se află printre țările bine dezvoltate, însă cu o populație în continuă scădere. Specialiștii se gândesc că resursele alimentare s-a putea împuțina și caută soluții.

Calculele arată că de acum ar putea trece 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ. Până la sfârșitul secolului cele mai populate orașe din lume vor fi din țările africane: Nigeria, Congo și Tanzania.

Total
0
Shares
Total
0
Share