SUA vor anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei, după recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste

SUA vor anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei, după recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste

SUA se coordonează cu aliaţii şi va anunţa marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste din Ucraina ca fiind independente şi a trimis forţe de „menţinere a păcii” acolo, au transmis luni oficiali americani, conform Reuters.

„Mâine (marţi-n.red.), SUA va impune sancţiuni împotriva Rusiei pentru această violare clară a legislaţiei internaţionale şi a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în faţa reporterilor, după întâlnirea Consiliului de Securitate de luni seară.

„Putem, trebuie şi vom sta uniţi în apelul nostru pentru ca Rusia să-şi retragă forţele şi să se întoarcă la masa diplomaţiei şi să acţioneze către pace”.

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoaşterea independenţei republicilor separatiste din Donbas, iar preşedintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Oficiali din administraţia Biden au spus că mişcarea lui Putin nu a declanşat un pachet mai larg de sancţiuni pe care SUA şi aliaţii săi le-au pregătit în cazul în care Rusia invadează Ucraina, pentru că Rusia avea deja trupe în regiune.

Japonia a declarat marţi că este pregătită să se alăture SUA şi altor state G7 la aplicarea sancţiunilor, dacă preşedintele Vladimir Putin va ordona invazia Ucrainei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt