Studentă moartă după un diagnostic greșit - Prima News

Studentă moartă după un diagnostic greșit

Acuzatii extrem de grave la Spitalul de Urgență din Galați! O studentă în anul trei la medicină a murit, la doar 21 de ani, după ce ar fi fost diagnosticată greșit de mai multe ori. Fata a stat aproape două săptămâni în comă, în secția de reanimare. Medicii i-au refuzat transferul și ar fi recunoscut în fața părinților că nu au putut identifica de unde a pornit infectia, și implicit să o trateze. Familia studentei acuză spitalul de rele tratamente și va depune plângere și la parchet.

Fata de 21 de ani a ajuns, pe 28 octombrie, la Spitalul de Urgență Galati, cu o puternică durere de spate. Mama ei
susţine că medicul de la camera de gardă nu a consultat-o pe tânără, doar s-a uitat la tânără, nu a consultat-o.

S-a ajuns la diagnosticul corect abia dupa cateva zile, după ce fetei i-a apărut un abces în zona lombară. Femeia a mers din nou cu fiica la spital. Potrivit mamei, medicul chirurg chemat s-o vadă pe tânără, a avut un comportament neprofesionist.

Terorizata de medic, fata i-a cerut mamei sa o duca acasa. S-au intors dupa amiaza pe tura altui medic, care a dus-o, în sfârșit, în sala de operatie. Interventia chirurgilor a fost, însă, tardiva. Infectia ii afectase fetei rinichii si seînaintase si spre alte organe. A fost operata si abdominal, însă fără niciun efect.

Rudele tinerei spun ca nici medicilor nu le era clar diagnosticul.

Familia fetei a depus o plângere la spital, iar conducerea acestuia a deschis o ancheta interna.

Familia tinerei e hotărâtă să depună plangere si la parchet. Pe de altă parte, în același weekend, la Spitalul de Urgență Galati, a murit și un barbat de 46 de ani, lăsat să zacă în curte pana la sosirea rezultatului testului PCR, desi el avea pneumonie. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

Total
0
Shares
Total
0
Share