Studentă: Fuziunea universităților este un trend european - Prima News

Studentă: Fuziunea universităților este un trend european

Universitatea Politehnică din București este o carte de vizită foarte bună, iar uneori angajatorii sunt cei care-i caută pe absolvenții acestei instituții, a spus la Prima News reprezentantul studenților din UPB, Sonia Maier.

Fuziunea UPB cu Universitatea din Pitești face parte dintr-un trend european de asociere a instituțiilor de învățământ superior, a explicat studenta. „Avem programe cu alte universități, e un lucru firesc și care trebuia să se întâmple, e un trend european”, a spus Sonia Maier.

Radu Szekely, specialist în educație, crede că modul de organizare a universităților din România este prea fragmentat și că, prin fuziuni de acest gen, putem aduce învățământul mai aproape de studenți. Astfel, va fi eliminată bariera locuitului în cămin sau în chirie și bariera distanței față de casă, a adăugat specialistul.

Cele două centre vor fi autonome, iar în acest moment suntem în discuții avansate cu alte cinci centre universitare pentru fuziune, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB. El a precizat că fiecare universitate își va păstra autonomia.

Total
1
Shares
Total
1
Share