Studentă: Fuziunea universităţilor este un trend european

Studentă: Fuziunea universităţilor este un trend european

Universitatea Politehnică din Bucureşti este o carte de vizită foarte bună, iar uneori angajatorii sunt cei care-i caută pe absolvenţii acestei instituţii, a spus la Prima News reprezentantul studenţilor din UPB, Sonia Maier.

Fuziunea UPB cu Universitatea din Piteşti face parte dintr-un trend european de asociere a instituţiilor de învăţământ superior, a explicat studenta. „Avem programe cu alte universităţi, e un lucru firesc şi care trebuia să se întâmple, e un trend european”, a spus Sonia Maier.

Radu Szekely, specialist în educaţie, crede că modul de organizare a universităţilor din România este prea fragmentat şi că, prin fuziuni de acest gen, putem aduce învăţământul mai aproape de studenţi. Astfel, va fi eliminată bariera locuitului în cămin sau în chirie şi bariera distanţei faţă de casă, a adăugat specialistul.

Cele două centre vor fi autonome, iar în acest moment suntem în discuţii avansate cu alte cinci centre universitare pentru fuziune, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB. El a precizat că fiecare universitate îşi va păstra autonomia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt