Strigăt disperat de ajutor

Strigăt disperat de ajutor

Un strigăt disperat de ajutor vine de la Constanţa, din partea oamenilor care şi-au pierdut locuinţele în blocul ars din temelii, acum o săptămână. Majoritatea nu aveau şi bunurile asigurate. Au pierdut munca de-o viaţă, iar acum trebuie s-o ia de la capăt şi nu mai au cu ce. Vorbim de 158 de familii.

În ruina afumată care se numeşte bloc de locuit, oamenii încearcă să-şi refacă vieţile distruse. Sunt destine înnegrite de fumul care a rămas în urmă, şi cărora le este dificil s-o ia din nou de la capăt. Oamenii au ajuns la capătul puterilor.

Firmele de asigurarări au început să evalueze pagubele, dar, în cele mai multe cazuri, despăgubirile vor fi doar pentru imobil, nu şi pentru bunurile făcute scrum.

Cele mai multe apartamentele au asigurare. Însă proprietarii nu au mai încheiat o poliţă şi pentru bunuri. Instalatia de gaz a fost topita, televizoarele au explodat, mobila este arsă în multe dintre locuinţe, iar aparatele elctrocasnice sunt bune doar de aruncat. Ar fi nevoie ca oamenii să aibă din nou apă, gaze şi electricitate, dar mai întâi trebuie reparate instalaţiile

13 familii s-au mutat până la această oră în apartamentele puse la dispoziţie de autorităţi. Restul stau la rude şi prieteni. Cei care vor să ajute locatarii pot dona în contul deschis la Banca Transilvania.

Contul bancar este deschis pe numele Asociaţiei de proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt