Strămoșul porcului domestic, pe cale de dispariție! - Prima News

Strămoșul porcului domestic, pe cale de dispariție!

Pesta porcină africană (PPA) nu a ocolit nici populațiile de mistreți din fondurile de vânătoare botoșănene și a generat o scădere semnificativă a strămoșului porcului domestic în ultima perioadă.

Și asta pe lângă ilegalitățile comise de alți cetățeni hunedoreni, prin hăituirea și rănirea strămoșului porcului domestic cu câini de vânătoare.

În ceea ce privește situația din Botoșani, potrivit precizărilor făcute luni, 26 aprilie 2021, de către Marius Havriș, directorul Direcției Silvice județene, în Colegiul Prefectural, din cele nouă fonduri de vânătoare administrate de Direcția Silvică, pe cinci dintre acestea mistreţul a devenit o specie „extrem de rară”.

„O problemă deosebită la nivelul direcţiei este cea a activităţii de vânătoare. Noi gestionăm nouă fonduri de vânătoare din cele 49 existente la nivelul judeţului Botoşani. Mai avem până pe 15 mai de recoltat încă doi mistreţi din cota aferentă anului trecut. Avem cinci fonduri de vânătoare care au fost afectate fie direct, fie sunt în zona tampon, unde populaţia de mistreţi a scăzut drastic. Pe cele cinci fonduri, nu ştiu dacă în momentul de faţă mai putem să contăm pe această specie”, a afirmat Havriş.

Total
0
Shares
Total
0
Share