Străini de țară și de gratii - Prima News

Străini de țară și de gratii

Galeria fugarilor celebri ai Romaniei se măreste de la an la an. Cel mai nou intrat in clubul select alături de nume precum Elena Udrea sau Puiu Popoviciu este Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț. Ca si fratii săi de suferință, și el a fugit de acelasi lucru. Inchisoarea.

Ionel Arsene, cel mai recent adăugat pe lista fugarilor a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Președinte al Consiliului Județean Neamț și fost președinte al PSD Neamț, el este acuzat de trafic de influență.

A fost dat în urmărire, după ce polițiștii l-au căutat la mai multe adrese, dar nu a fost de găsit, iar apoi instanta a emis un mandat de urmărire internațională, mai ales că potrivit mai multor surse, Arsene s-ar afla în Italia, unde ar deține o firmă de construcții.

Londra a devenit refugiu pentru doi mari afaceristi penali și fugari. Gabriel Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu. Popoviciu . C 2 a fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2017, în dosarul mega-fraudei cu terenurile Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală.

Mai exact, între 2000 și 2004, a cumpărat 224 de hectare din terenurile universității la un preț mult sub cel al pieței după care a făcut o avere vânzându-le la prețurile zonei și al pieței. Pe terenurile respective au fost construite ulterior, Ambasada SUA, mai multe centre comerciale, dar si un cartier de lux.

Extrădarea lui Puiu Popoviciu în România a fost respinsă, definitiv, de Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii, pe motiv că omul de afaceri nu a avut parte de un proces corect în România.

Alexander Adamescu a căutat și el scăparea la Londra pentru a evita să fie judecat pentru că a intermedia șpăgile între tatăl său, Dan Adamescu, și două judecătoare de la Tribunalul București. Acum, omul de afaceri se află în procedură de extrădare din Marea Britanie.

Tatăl lui Alexander Adamescu, defunctul Dan Adamescu, fusese condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni de închisoare pe 27 mai 2016. A murit după gratii în 2017.

Total
0
Shares
Total
0
Share