Străini de ţară şi de gratii

Străini de ţară şi de gratii

Galeria fugarilor celebri ai Romaniei se măreste de la an la an. Cel mai nou intrat in clubul select alături de nume precum Elena Udrea sau Puiu Popoviciu este Ionel Arsene, Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Ca si fratii săi de suferinţă, şi el a fugit de acelasi lucru. Inchisoarea.

Ionel Arsene, cel mai recent adăugat pe lista fugarilor a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare. Preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi fost preşedinte al PSD Neamţ, el este acuzat de trafic de influenţă.

A fost dat în urmărire, după ce poliţiştii l-au căutat la mai multe adrese, dar nu a fost de găsit, iar apoi instanta a emis un mandat de urmărire internaţională, mai ales că potrivit mai multor surse, Arsene s-ar afla în Italia, unde ar deţine o firmă de construcţii.

Londra a devenit refugiu pentru doi mari afaceristi penali şi fugari. Gabriel Puiu Popoviciu şi Alexander Adamescu. Popoviciu . C 2 a fost condamnat la 7 ani de închisoare în 2017, în dosarul mega-fraudei cu terenurile Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală.

Mai exact, între 2000 şi 2004, a cumpărat 224 de hectare din terenurile universităţii la un preţ mult sub cel al pieţei după care a făcut o avere vânzându-le la preţurile zonei şi al pieţei. Pe terenurile respective au fost construite ulterior, Ambasada SUA, mai multe centre comerciale, dar si un cartier de lux.

Extrădarea lui Puiu Popoviciu în România a fost respinsă, definitiv, de Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii, pe motiv că omul de afaceri nu a avut parte de un proces corect în România.

Alexander Adamescu a căutat şi el scăparea la Londra pentru a evita să fie judecat pentru că a intermedia şpăgile între tatăl său, Dan Adamescu, şi două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti. Acum, omul de afaceri se află în procedură de extrădare din Marea Britanie.

Tatăl lui Alexander Adamescu, defunctul Dan Adamescu, fusese condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pe 27 mai 2016. A murit după gratii în 2017.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt