Stoltenberg: Cel mai ușor mod de a opri războiul este ca Putin să-și retragă trupele. Dar trebuie să fim realiști - Prima News

Stoltenberg: Cel mai ușor mod de a opri războiul este ca Putin să-și retragă trupele. Dar trebuie să fim realiști

Profimedia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat din nou că războiul din Ucraina ar putea dura ani întregi. În opinia sa, cheia pentru o soluționare rapidă a conflictului ar fi o decizie a președintelui rus Vladimir Putin de a-și retrage trupele din Ucraina, dar că în prezent nu există semnale în acest sens, relatează The Guardian.

„Cel mai simplu mod de a pune capăt acestui război este ca președintele Putin să-și retragă toate trupele, și să pună capăt luptelor și să se angajeze la eforturi diplomatice serioase”, a spus Stoltenberg după întâlnirea de astăzi a miniștrilor de externe ai statelor membre NATO de la Bruxelles.

„Dar trebuie să fim realiști și nu avem indicii că președintele Putin și-a schimbat obiectivul general, și anume de a controla Ucraina și de a obține victorii militare semnificative pe câmpul de luptă. Ceea ce vedem acum este regruparea rusă și repoziționarea forțelor lor care se deplasează din nordul Ucrainei, dar se mutpă spre est. Ne așteptăm la o bătălie de amploare în Donbas”, a spus Stoltenberg.

Total
0
Shares
Total
0
Share