Statul degeaba, plătit bine de statul român

Statul degeaba, plătit bine de statul român

Statul degeaba e bine plătit de statul român. Decât să munceşti, mai bine stai liniştit şi vin banii de la guvern. 40 de mii de oameni din judeţul Botoşani nu fac, oficial, nimic. În zadar încearcă oamenii de afaceri din zonă sau funcţionarii statului să ofere salarii şi condiţii bune.

Am ajuns la câţiva zeci de kilometri de municipiul Botoşani, în comuna Dângeni. Florin are 53 de ani ai. Lucrează cu ziua din când în când. Restul timpului îl petrece cu prietenii, la birt.

Locuri de muncă sunt, dar doritori nu prea. Acest lucru îl confirmă şi cei care caută muncitori. În judeţul Botoşani sunt peste 600 de locuri de muncă vacante. Sunt şi persoane pe care problemele de sănătate nu le opresc să muncească.

Cei care nu şi-au găsit un loc de muncă şi care chiar vor să muncească au oportunitatea de a se înscrie la cursurile de reconversie profesională organizate de AJOFM Botoşani.

Conform statisticilor, în decembrie 2022, statul român a plătit, în medie, către fiecare beneficiar de ajutor social câte 269,57 de lei. În total, 44.136 de milioane de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt