Sprijinul AFIR de 15.000 EURO pentru micii fermieri va fi ANULAT!

Sprijinul AFIR de 15.000 EURO pentru micii fermieri va fi ANULAT!

Sprijinul de 15.000 de euro acordat de Agenţia pentru Finanţarea investiţiilor Rurale (AFIR) pentru micii fermieri în cadrul submăsurii 6.3 va dispărea începând din 2023. Această linie de finanţare nu a fost inclusă în noul Plan Naţional Strategic, însă oficialii promit că vor fi găsite alte metode prin care banii vor ajunge în conturile micilor fermieri.

”Există nişte discuţii; se pare că în viitorul cadru financiar multianual nu vom mai avea acest tip de finanţare pentru micii fermieri, dar se va veni cu altceva în loc. Nu cred că nu vor mai exista finanţări pentru fermele de subzistenţă, chiar dacă nu se va mai numi submăsura 6.3”, a precizat consultantul Andra Popescu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De altfel, şi schema simplificată pentru micii fermieri care era acordată până acum de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va dispărea începând din 2023, conform declaraţiilor directorului general al agenţiei, Adrian Pintea.

Acesta a precizat într-un interviu acordat AGRO TV că această schemă pentru micii fermeiri nu va mai exista, însă fermierii vor avea la dispoziţie alte scheme pe care le vor putea accesa. Schema de plată simplificată pentru micii fermieri reprezenta era una dintre plăţile directe pe care APIA le acorda în fiecare an, în cuantum de maxim 1.250 euro/an.

În ceea ce îi priveşte pe micii fermieri, consultantul Andra Popescu a mai explicat pentru AGRO TV şi una dintre noutăţile legislative menite să vină în sprijinul gospodăriilor ţărăneşti.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt