Sportul în exces dăunează grav sănătăţii

Sportul în exces dăunează grav sănătăţii

Minte sănătoasă în corp sănătos, spune o vorbă! Sportul este o mină de aur pentru sănătate, iar medicii ne recomandă să facem mişcare cel puţin 30 de minute zilnic. Dar, atunci când exagerăm el ne poate deveni duşman! Iată ce probleme putem avea dacă facem mişcare fără să respectăm anumite reguli!

Ioana este o tânără care a început să meargă la sala de fitness în urmă cu trei ani. A ales să facă sport pentru a se relaxa după orele lungi petrecute la birou, iar astăzi sportul a devenit un mod de viaţă pentru ea. Antrenorul ei spune că sportul de sală trebuie făcut după anumite reguli.

Când te antrenezi 5 zile pe săptămână este bine să faci ş un masaj cel puţin o dată pe săptămână. Nu este un moft, spune antrenorul. Din păcate însă nu toţi ţinem cont de sfaturile specialiştilor.

Medicii atrag atenţia că sportul practicat fără intervenţia unui antrenor poate să dăuneze în timp sănătăţii. Sportul făcut zilnic ne ajută să nu mai fim anxioşi şi să avem oasele şi articulaţiile mai sănătoase. Nu în exces însă. şi, ideal, ghidat de cineva care se pricepe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt