Spitalul regional din Iaşi prinde contur. Lucrările încep la sfârşitul verii

Spitalul regional din Iaşi prinde contur. Lucrările încep la sfârşitul verii

După şase ani de tergiversări, proiectul primului spital regional, cel de la Iaşi, a intrat în faza finală. Toate actele sunt gata, iar Ministerul Sănătăţii a prezentat macheta 3D a viitoarei unităţii medicale. Clădirea va avea şapte etaje, peste 900 de paturi, 19 de săli de operaţie şi chiar şi heliport. Lucrările ar trebui să înceapă la sfârşitul acestei veri. Spitalul va costa peste 650 milioane de euro şi va fi a doua cea mai mare clădire din România, după Palatul Parlamentului.

Construcţia spitalului ieşean ar fi trebuit să debuteze în 2017, dar birocraţia şi pandemia, au dus la amânări consecutive. În cei şase ani care au trecut de la iniţierea proiectului, costurile construcţiei au crescut cu peste 160 de milioane de euro.

Spitalul regional de urgenţă de la Iaşi va fi un complex de şapte etaje, cu sute de paturi, aparatură de ultimă generaţie şi chiar şi un heliport. În primul an de funcţionare se estimează că în unitatea medicală se vor putea face peste 47.000 de internări comune şi se va putea inyterveni în peste 100.000 de urgenţe.

Pentru cei care, însă, vor ajunge pe mâna medicilor, avantaje vor exista. Dacă la Iaşi spitalul regional prinde contur, celelalte două promise, de la Cluj Napoca şi Craiova, bat deocamdată pasul pe loc.

foto: facebook.com/Cojocaru Petru Bogdan

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt