Spitalul de la Leţcani se redeschide marţi

Spitalul de la Leţcani se redeschide marţi

Criza de paturi la terapie intensivă din judeţul Iaşi va fi, în sfârşit, rezolvată. Spitalul Modular de la Leţcani, închis în ianuarie, va fi redeschis marţi, cel puţin aşa promit autorităţile…din nou! Unitatea medicală va fi preluată de
armată sub coordonarea colonelului Daniel Derioiu, cel care, a repus pe picioare spitalul din Suceava, în primul val al pandemiei!

Spitalul mobil de la Leţcani este format din 100 de containere şi a costat 13 milioane de euro. Până să fie închis, la
jumătatea lunii ianuarie, acolo au fost trataţi 350 de pacienţi. Acum, redeschiderea lui este o necesitate. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis astăzi ca medicul militar Daniel Derioiu să preia managementul unităţii medicale, împreună cu o echipă formată din 25 de persoane constând în medici, asistenţi medicali şi brancardieri.

Întrebat dacă a identificat eventuale riscuri, colonelul Derioiu a spus că s-a discutat deja cu specialiştii de la tehnică şi cei de la ISU pentru a verifica partea de siguranţă la incendii şi nu numai.

Conducerea DSP Iaşi a comunicat că în prima etapă vor fi operaţionalizate 6 paturi ATI, pentru pacienţii în stare critică.

Până la aflarea veştii că spitalul de la Leţcani va fi redeschis, şeful Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi ceruse să se ia măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii Covid 19.

La Spitalului de Boli Infecţioase ieşean, fiecare pat liber se ocupă imediat, pentru că tot mai multe persoane ajung acolo cu forme medii sau grave de infectare cu coronavirus. Cadrele medicale fac tot ce pot pentru îngrijirea pacienţilor, dar cred că este nevoie de o abordare mai dură a problemei.

La Iaşi, incidenţa era astăzi de 8,55 cazuri la mia de locuitori. Directia de sanatate publică are 17 echipe mobile care pot recolta teste şi acestea sunt dispersate în tot judeţul, dar nu este suficient susţine, şeful DSP Iaşi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt