Spitalul de boli infecţioasă, vizitat de ministrul Sănătăţii

Spitalul de boli infecţioasă, vizitat de ministrul Sănătăţii

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cel mai mare spital COVID din Dobrogea ar putea fi redeschis la 1 Martie. Este promisiunea pe care Primăria i-a făcut-o Ministrului Sănătăţii, care a mers azi să vadă de ce unitatea medicală care a luat foc în octombrie zace şi acum nefolosită. Alexandru Rafila nu înţelege de ce la aproape patru luni de la tragedie spitalul este închis, iar astăzi s-a plimbat prin clădirea în curs de refacere, ca să vadă cu ochii lui cum merg lucrările de şantier.

Planul iniţial a fost sa se repare ce a stricat incendiul in sectia de ATI si apoi saloanele sa fie date in functiune, insa după ce s-au decopertat toti peretii, Inspectoratul pentru Securitate în Construcţii a dispus expertizarea cladirii cu privire la stabilitate si la incendiu. Trebuia refacuta si instalatia electrica si retelele de hidranti. In luna decembrie, pompierii au descoperit ca refacerea instalatiilor cu hidranti pentru incendiu nu s-a facut ca lumea.

Al doilea punct nevralgic al spitalului este instalatia electrica. E proiectată la nivelul anului 1999 şi subdimensionată faţă de cerinţele actuale ale unui spital COVID. Intr-un salon exista doar 3 prize şi sunt necesare 28. Primarul spune ca reabilitarea nu e atat de simpla.

Spitalul de Boli Infecţioase este în subordinea primariei din Constanţa. De aceea, vizita ministrului Sănătăţii este utilă, dar nu pe linie profesională, ci doar ca expertiza profesionala. Ministrul a luat la pas cladirea unitatii medicale.

Acum, primăria anunţă că spitalul va deveni funcţional la finele lui februarie.

În faţa pericolului valului 5 al pandemiei, aproape opt mii de constanteni au semnat o petiţie online prin care cer
redeschiderea spitalului de boli infectioase

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt