Spitalele regionale vor fi terminate în 2027, speră ministrul Sănătăţii

Spitalele regionale vor fi terminate în 2027, speră ministrul Sănătăţii

În 2027 toate cele trei spitale regionale din România trebuie să fie funcţionale, a declarat, în direct la Prima News ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, aflat la Iaşi pentru a prezenta proiectul final al spitalului regional din zonă.

„Flexibilizarea numărului de paturi în fiecare secţie trebuie să permită deservirea mai bună a pacienţilor. Între 2017 şi 2019 a fost realizat studiul de fezabilitate, pe care l-am găsit blocat la minister şi am reuşit să reluăm proiectarea în 2022. Construcţia efectivă începe probabil la jumătatea lui 2023. Mai sunt încă două spitale regionale, unul la Cluj iar altul în Craiova. Construcţia durează patru ani pentru fiecare dintre aceste trei spitale regionale”, a spus Rafila.

„Ne dorim să avem cât mai rapid, dacă se poate până în 2027, cele trei spitale funcţionale şi să lucrăm în paralel şi la o politică de resurse umane, ca să avem personal pentru aceste spitale. În paralel, lucrăm în această lună să semnăm toate contractele pentru cele 27 de obiective incluse în PNRR referitoare la asistenţa medicală spitalicească”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

El a vorbit şi despre Institutul Inimii din Iaşi, care este în subordinea Ministerului Sănătăţii. „În mod paradoxal a aplicat CJ Iaşi, pentru că terenul a trecut la CJ Iaşi, proiectul a fost evaluat, a primit punctajul pentru institut regional. Ne dorim să avem un institut de cardio la Iaşi dimensionat potrivit nevoilor pacienţilor. Va fi construit şi un nou institut regional pentru oncologie”, a mai spus oficialul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt