SPITALELE PRIMESC BANI PENTRU ECHIPAMENTE

Spitalele primesc bani pentru echipamente şi aparatură medicală. Aşadar, 10 unităţi sanitare din Bucureşti au primit astăzi finanţare pentru modernizare, iar incendiul de la Piatra Neamţ aduce chiar şi bani pentru instalaţii. De asemenea, premierul a vorbit şi despre fonduri record primite pentru sănătate de la Uniunea Europeană.

Ştim deja cât de mare este nevoie de modernizare a sistemului sanitar din România. Pentru 10 dintre spitalele din Bucureşti Guvernul aduce o gură de aer proaspătă şi le oferă fonduri pentru echipamente şi aparatură.

Este vorba de 116 milioane de euro destinate investiţiilor, iar Guvernul se laudă că a reuşit să obţină o finanţare de la Uniunea Europeană de 1 miliard 270 de milioane. În plus, sistemul sanitar va primi peste 6 miliarde de euro în următorii 7 ani.

Vorbim despre 126 de aparate de ventilaţie, peste 300 de staţii de monitorizare, aproximativ 100 de aparate pentru investigare respiratorie şi digestivă, 99 de ecografe şi peste 200 de echipamente electrocardiografe si defribilatoare.

Spitalele care primesc cei mai mulţi bani sunt: Spitalul Universitar de Urgenţă, Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, Institutul Ana Aslan, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, dar şi Spitalul Militar.De asemenea, instituţiile care au achiziţionat deja echipamente pot cere rambursarea banilor.

SPITALE CARE PRIMESC BANI:

Spitalul Universitar de Urgenţă - 48,3 milioane lei

Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu - 48,3 milioane lei

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie "Ana Aslan" - 44,2 milioane lei

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - 42,6 milioane lei Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Carol Davila" - 41,4 milioane lei

Afla mai multe desprebanispitaletop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt