Spitalele modulare, închise după pandemie

Spitalele modulare, închise după pandemie

De aproape 6 luni spitalul, situat aproape de centrul orasului, langa Gara de Nord din Timisoara, este pazit de cativa militari. Medicii au plecat, iar containerele au fost sigilate. Costurile cu ridicarea spitalului au fost, la acea vreme, de aproape 4 milioane de lei. Au fost trase utilitati, a fost instalat curentul, s-a facut canalizare si au fost aduse modulele care au servit drept saloane de spital. Pe perioada pandemiei spitalul de campanie avea 54 de paturi, cate doua in fiecare unitate de cazare.

Fiecare pat poate fi conectat la un sistem cu flux inalt de oxigen medical. Pe masura ce formele de covid 19 s-au agravat a fost infiintata si o sectie ATI care are in continuare toate dotarile initiale.

Deocamdata spitalul modular de la Timisoara este in conservare, dar reprezentantii Ministerului Apararii spun ca acesta poate fi operationalizat foarte repede daca este nevoie

De altfel, prefectul de Timis a cerut mentinerea lui cel putin anul acesta avand in vedere ca Timisoara este capitala europeana a culturii si se asteapta un flux mare de turisti in orasul de pe Bega.

O alta unitate similara este la Constanta. Spitalul modular ridicat pe stadionul portului are o capacitate de 100 de locuri si este si el tot in conservare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt