Spital în care mor pacienţi din lipsă de medicamente

Spital în care mor pacienţi din lipsă de medicamente

Situaţie dramatică la un spital din România! Doi pacienţi ar fi murit cu zile la Huşi din cauza lipsei medicamentelor. Acuzaţiile sunt făcute de un medic de la Terapie Intensivă, scrie ziarul local Vremea Nouă. Conducerea spitalului neagă tot şi acuză că a dezvăluit lucruri neadevărate pentru care va fi sancţionată în urma unei anchete interne.

Scandalul a început după ce o doctoriţă de la spitalul din Huşi a trimis presei o discuţie de pe un grup al medicilor în care se vorbea despre moartea unui pacient cauzată de lipsa medicamentelor. Doctoriţa ar fi declarat că nu mai vrea să fie părtaşă la moartea pacienţilor, de aceea ar fi trimis totul presei. Dezvăluirile acesteia sunt însă demontate de conducerea spitalului din Huşi.

Decesul pacientului ar fi avut loc la sfârşitul lunii aprilie - începutul lui mai, perioadă în care nu se puteau face comenzi de medicamente pentru că totul era închis conform legii. În scandal s-a implicat şi primarul oraşului, care crede că vina morţii pacientului respectiv îi revine chiar celei de la care a pornit totul.

Şi totuşi, cei care au ajuns recent în spitalul din Huşi spun că adevărul este undeva la mijloc şi că, uneori, trebuie să vină cu medicamentele de acasă. Între timp, spitalul a început o anchetă internă şi zilele următoare vor fi stabilite şi pedepsele pentru cei consideraţi vinovaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt