Spionii din Rusia şi Belarus îşi unesc forţele împotriva Occidentului. Înregistrare nouă cu Roman Protasevici, la televiziunea de stat

Spionii din Rusia şi Belarus îşi unesc forţele împotriva Occidentului. Înregistrare nouă cu Roman Protasevici, la televiziunea de stat

Agenţiile de spionaj din Rusia şi Belarus au anunţat joi că şi-au unit forţele pentru a ţine piept activităţilor occidentale „distructive”, demers care intervine după sancţiunile care au fost luate de Uniunea Europeană împotriva regimului de la Minsk, în urma deturnării unui avion în scopul arestării jurnalistului disident Roman Protasevici, aflat la bord.

Guvernele occidentale şi-au exprimat indignarea şi au descris acţiunea Minskului drept „act de piraterie aeriană” şi „terorism de stat”, iar companiilor aeriene din Uniunea Europeană li s-a cerut să evite spaţiul aerian al Belarusului. Rusia, în schimb, a fost alături de aliatul său de la Minsk.

Serghei Narîşkin, şeful SVR, serviciul de informaţii externe al Federaţiei Ruse, s-a întâlnit cu omologul său din KGB (serviciul de informaţii al Belarusului), Ivan Tertel, şi au convenit, „în spiritul tradiţionalelor relaţii frăţeşti”, să conclucreze pentru a contracara activităţile distructive ale Occidentului, care vizează „destabilizarea situaţiei politice şi socio-economice din Uniunea Statală”, precizează SVR într-un comunicat transmis joi. Uniunea Statală se referă la tratatul bilateral de integrare pe care cele două ţări l-au semnat din 1999.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt