Specialist: Profesorii trebuie să folosească evaluarea ca pe ceva constructiv

Specialist: Profesorii trebuie să folosească evaluarea ca pe ceva constructiv

Părinţii şi profesorii induc anxietate elevilor când vine vorba despre examene şi evaluări, a declarat la Prima News Gabi Bartic, CEO Brio.

„Profesorii care utilizează nota ca un bau-bau trebuie să folosească evaluarea ca pe ceva constructiv pentru că evaluarea este doar o testare a cunoştinţelor la un moment dat”, a spus Bartic.

Directorul de şcoală Viforel Dorobanţu a spus că, în opinia sa personală, titularizarea pe viaţă este o problemă foarte mare. „Trebuie salarizare diferenţiată, trebuie puşi profesorii în concurenţă. Nivelul salariului e hotărâtor, mai ales atunci când intră în sistem, trebuie să fie mai atractiv. Sunt ţări care au investit foarte mult în învăţământ, salariile sunt foarte mari acolo, dar sunt anumite standarde pe care trebuie să le atingi ca să iei salariul respectiv”, a explicat Dorobanţu.

„Majoritatea profesorilor în România se supără dacă sunt contrazişi de elevi, dar afară există o deschidere, poţi să spui ca elev că nu eşti de acord, dacă argumentezi”, a spus Lia Hăncianu, specialist în învăţământul în străinătate.

Foarte importantă este şi pregătirea emoţională a copilului, pentru că asta caută şi angajatorii, a adăugat Hăncianu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt