Specialist HR: Nu putem scoate copiii din tehnologie, dar putem să-i educăm să folosească tehnologia cu măsură

Specialist HR: Nu putem scoate copiii din tehnologie, dar putem să-i educăm să folosească tehnologia cu măsură

Noua tehnologie, care include şi inteligenţa artificială, va înlocui zeci de milioane de oameni în lume în următorii ani în diferite job-uri, arată studiile recente.

„În următorii cinci ani se estimează că vor fi construiţi cam 1,5 milioane de roboţi şi un singur robot ar putea înlocui până la 150 de oameni. Important este cum integrăm tehnologia. Mă refer la părintele care-i dă telefonul copilului de mic, ca să-l facă să tacă din gură. Nu putem scoate copiii din tehnologie, dar trebuie să-i educăm să folosească tehnologia cu măsură.

„Poţi cere ChatGPT să compună trei eseuri diferite pe o temă şi apoi să-l pui pe elev să integreze într-un singur eseu elementele cele mai importante. Oamenii înlocuiţi de tehnologie se pot recalifica, pot asista tehnologia care are nevoie, cel puţin acum, de asistenţă”, a arătat la Prima News specialistul în HR Doru Dima.

Pe lângă contactul cu tehnologia, copii trebuie trimişi la sport, trebuie să încurajăm sportul de echipă, spune şi Daniela Necefor, specialist HR.

„Să ne uităm la SUA, unde se dau burse după performanţa sportivă, deşi e un nivel mare de digitalizare acolo. Atâta vreme cât vom avea copii obezi, nu putem decât să creştem numărul de farmacii şi de spitale. Copiii trebuie lăsaţi să se joace în natură, cu lopăţica în nisip”, a subliniat Necefor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt