Specialist, despre automatizarea la call center: Robotul nu înțelege întotdeauna cuvintele cheie - Prima News

Specialist, despre automatizarea la call center: Robotul nu înțelege întotdeauna cuvintele cheie

Multe meserii se vor transforma în viitorul apropiat, din cauza intervenției robotului, dar este nevoie de specialiști mai buni în IT și de personal pentru supervizare, a declarat Daniela Necefor, specialist HR.

„Robotizarea la call center nu este realizată așa cum trebuie pentru că robotul nu înțelege întotdeauna cuvintele cheie. Problema ajunge oricum apoi la un om din back office pentru rezolvare. Din păcate, ajunge așa cum a înțeles robotul”, a subliniat Necefor.

Personalul necesar pentru noua piață a muncii ar trebui pregătit în învățământul profesional, doar că acesta a fost creat acum 50 de ani, iar programa actuală este din 2004, spune Florentina Gaspar, director de colegiu tehnic. Ea consideră că datoria statului ar trebui să fie doar aceea de a ajuta în specializarea forței de muncă.

„Nu putem să punem presiune pe stat pentru asta, suntem într-o economie liberă”, spune Gaspar. Ea consideră că sarcina de specializare a angajaților prezenți sau viitori trebuie să cadă în sarcina firmelor. În Germania, de exemplu, învățământul dual este post-liceal, pentru că nu se învață meserii de la vârste fragede, a adăugat Florentina Gaspar.

Total
1
Shares
Total
1
Share