Specialist, despre automatizarea la call center: Robotul nu înţelege întotdeauna cuvintele cheie

Specialist, despre automatizarea la call center: Robotul nu înţelege întotdeauna cuvintele cheie

Multe meserii se vor transforma în viitorul apropiat, din cauza intervenţiei robotului, dar este nevoie de specialişti mai buni în IT şi de personal pentru supervizare, a declarat Daniela Necefor, specialist HR.

„Robotizarea la call center nu este realizată aşa cum trebuie pentru că robotul nu înţelege întotdeauna cuvintele cheie. Problema ajunge oricum apoi la un om din back office pentru rezolvare. Din păcate, ajunge aşa cum a înţeles robotul”, a subliniat Necefor.

Personalul necesar pentru noua piaţă a muncii ar trebui pregătit în învăţământul profesional, doar că acesta a fost creat acum 50 de ani, iar programa actuală este din 2004, spune Florentina Gaspar, director de colegiu tehnic. Ea consideră că datoria statului ar trebui să fie doar aceea de a ajuta în specializarea forţei de muncă.

„Nu putem să punem presiune pe stat pentru asta, suntem într-o economie liberă”, spune Gaspar. Ea consideră că sarcina de specializare a angajaţilor prezenţi sau viitori trebuie să cadă în sarcina firmelor. În Germania, de exemplu, învăţământul dual este post-liceal, pentru că nu se învaţă meserii de la vârste fragede, a adăugat Florentina Gaspar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt