Spania va menţine până în mai 2022 reducerile de taxe la energie

Spania va menţine până în mai 2022 reducerile de taxe la energie

Spania va extinde până în mai 2022 reducerile de taxe adoptate pentru a atenua impactul creşterii facturilor la energie asupra consumatorilor, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Madrid, Isabel Rodriguez, transmite Reuters.

Extinderea pachetului de măsuri, care au fost introduse în iunie şi urmau să expire la finalul anului, va avea un impact de aproximativ două miliarde de euro în primele luni din 2022, a le-a spus jurnaliştilor Rodriguez, după reuniunea săptămânală a Executivului spaniol.

Cererea solidă pentru energie, pe fondul redresării activităţii economice în urma pandemiei, întreruperile în aprovizionare şi stocurile scăzute au dus un nivel record al preţurilor gazelor naturale şi electricităţii în Europa şi este puţin probabil ca ele să scadă înainte de finalul iernii.

"Perspectivele preţurilor la energie electrică - care miercuri vor atinge un nou nivel record - nu sunt deloc promiţătoare. Este esenţial să menţinem reducerile şi suspendările de taxe care sunt reflectate în facturile noastre la electricitate", a declarat ministrul Energiei şi Mediului, Teresa Ribera.

Oficialul a adăugat că până în 30 aprilie va fi menţinută la 10% cota redusă de TVA la facturile la energie (de la 21%), în timp ce taxa specială pentru electricitate va rămâne la 0,5%. De asemenea, taxa de generare de 7% va rămâne suspendată până la 31 martie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt