Sora lui Kim Jong-un se implică din nou în relațiile Nord-Sud: „Suntem dispuși să revenim la negocieri, dar cu condiții” - Prima News

Sora lui Kim Jong-un se implică din nou în relațiile Nord-Sud: „Suntem dispuși să revenim la negocieri, dar cu condiții”

Profimedia images

Influenta soră a dictatorului nord-coreean spune că țara sa este dispusă să revină la masa negocierilor pentru încheierea oficială a Războiului din Coreea (1950-1953), conflict care a încetat doar printr-un armistițiu, fără tratat de pace, dar doar dacă Coreea de Sud își oprește „politicile ostile”, relatează BBC.

Kim Yo-Jong a răspuns unui nou apel al Coreei de Sud pentru a reveni la tratativele de încheiere oficială a Războiului Coreean. Conflictul, care a început în 1950 după ce Nordul a invadat Sudul într-o încercare a unifica forța Coreea, s-a încheiat după trei ani de lupte, cu un armistițiu și cu delimitarea actuală a granițelor dintre cele două Corei.

Nu a fost niciodată încheiat un tratat de pace, ceea ce face ca din punct de vedere legal, cele două țări din peninsula Coreeană să se afle în continuare în stare de război cu un armistițiu activ.

Săptămâna trecută, președintele sud-coreean, a cerut din nou revenirea la tratative pentru încheierea războiului și pentru confirmarea păcii în peninsula coreeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share