Soldaţii ucraineni se pregătesc de iarnă

Soldaţii ucraineni se pregătesc de iarnă

Mai bine de jumătate din Ucraina este în beznă şi acesta pare să fie doar începutul. Bombardamentele ruşilor vizează acum infrastructura de energie din aproape toate regiunile. Se anunţă o iarnă grea nu doar penrtu soldaţi dar şi penru civili. În acest context destul de sumbru, preşedintele Germaniei a ajuns astăzi la Kiev şi a promis sprijin total.

Sunt tot mai multe astfel de atacuri îndreptate asupra infrastructurii energetice iar oraşele rămân în beznă cu orele. Nici pe front nu este mai bine, chiar dacă ucrainenii recâştigă din teritorii. Pe frontul din Bahmut, soldaţii Kievului s-au poziţionat la periferia oraşului. Aşa pot vedea mai bine mişcările inamicului.

Civilii evacuaţi din Herson au ajuns în Crimeea. Nu ştiu cât timp vor sta aici şi când se vor putea întoarce acasă.

La Kiev, preşedintele Germaniei a efectuat prima sa vizită de la începutul războiului. Chiar în aceeaşi zi, în Melitopol o maşină a explodat chiar lângă sediul unei televiziuni. Atacurile au început aici încă din timpul nopţii. Şase explozii au avut loc, conform primarului oraşului.

În Herson, oraşul ameninţat cu inundarea forţele armate ale Ucrainei au lansat o rachetă asupra unei clădiri în care se aflau luptăroii lui Kadîrov. 40 dintre ei ar fi fost ucişi. Pierderi de partea ruşilor au fost înregistrate şi în Donbas,unde ucrainenii au folosit rachetele Excalibur primite din SUA.

Civilii, la fel ca şi soldaţii, se pregătesc cu groază de iarna care urmează. Nu ştiu cum vor face faţă frigului fără căldură şi lumină. În Kiev, seara, se stă la lumina lumânării.

În tot acest timp, Iranul continuă să nege că furnizează drone Rusiei. Ministrul iranian de Externe a afirmat că Teheranul nu va rămâne indiferent dacă se va dovedi că Federaţia Rusă foloseşte echipament de fabricaţie iraniană în războiul din Ucraina.

foto: twitter.com/TpyxaNews

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt