Soldații ucraineni se pregătesc de iarnă - Prima News

Soldații ucraineni se pregătesc de iarnă

Mai bine de jumătate din Ucraina este în beznă și acesta pare să fie doar începutul. Bombardamentele rușilor vizează acum infrastructura de energie din aproape toate regiunile. Se anunță o iarnă grea nu doar penrtu soldați dar și penru civili. În acest context destul de sumbru, președintele Germaniei a ajuns astăzi la Kiev și a promis sprijin total.

Sunt tot mai multe astfel de atacuri îndreptate asupra infrastructurii energetice iar orașele rămân în beznă cu orele. Nici pe front nu este mai bine, chiar dacă ucrainenii recâștigă din teritorii. Pe frontul din Bahmut, soldații Kievului s-au poziționat la periferia orașului. Așa pot vedea mai bine mișcările inamicului.

Civilii evacuați din Herson au ajuns în Crimeea. Nu știu cât timp vor sta aici și când se vor putea întoarce acasă.

La Kiev, președintele Germaniei a efectuat prima sa vizită de la începutul războiului. Chiar în aceeași zi, în Melitopol o mașină a explodat chiar lângă sediul unei televiziuni. Atacurile au început aici încă din timpul nopții. Șase explozii au avut loc, conform primarului orașului.

În Herson, orașul amenințat cu inundarea forțele armate ale Ucrainei au lansat o rachetă asupra unei clădiri în care se aflau luptăroii lui Kadîrov. 40 dintre ei ar fi fost uciși. Pierderi de partea rușilor au fost înregistrate și în Donbas,unde ucrainenii au folosit rachetele Excalibur primite din SUA.

Civilii, la fel ca și soldații, se pregătesc cu groază de iarna care urmează. Nu știu cum vor face față frigului fără căldură și lumină. În Kiev, seara, se stă la lumina lumânării.

În tot acest timp, Iranul continuă să nege că furnizează drone Rusiei. Ministrul iranian de Externe a afirmat că Teheranul nu va rămâne indiferent dacă se va dovedi că Federația Rusă folosește echipament de fabricație iraniană în războiul din Ucraina.

foto: twitter.com/TpyxaNews

Total
0
Shares
Total
0
Share