Situaţie comică la USR Alba. Consilier judeţean exclus din partid la 2 zile după validare. A depus şi jurământul

Situaţie comică la USR Alba. Consilier judeţean exclus din partid la 2 zile după validare. A depus şi jurământul

Un consilier judeţean din Alba, care a fost validat în justiţie pe data 8 septembrie 2021 a fost exclus din partid două zile mai târziu, în 10 septembrie.

Situaţia hilară se petrece la formaţiunea USR PLUS, care avea lipsă un consilier judeţean după ce un ales a fost numit subprefect de Alba, fiind demis între timp din funcţie.   Următorul pe listă a fost Viorel Raşcovici, şi el fost subprefect, care a demisionat din funcţie după scandalul cu privire la studiile de licenţă. Raşcovici nu a renunţat, însă, la postul de funcţionar judeţean şi a obţinut în justiţie dreptul de a ocupa locul rămas liber în CJ Alba.   

Pe data de 8 septembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizarea Consiliului Judeţean şi a validat mandatul lui Viorel Raşcovici, candidat declarat supleant din partea Alianţei USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvaţi România. Validarea a avut la bază o adresă din partea USR care confirma că acesta este membru USR. Adrresa repsectivă nu a fost trimisă şi la instanţa de fond, Tribunalul Alba, care a respins, iniţial, validarea lui Raşcovici.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt