SIS: Rusia plănuiește să atace Republica Moldova - Prima News

SIS: Rusia plănuiește să atace Republica Moldova

Autoritățile din Republica Moldova sunt în alertă. Șeful Serviciului de Informații și Securitate spune că Federația Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova la începutul anului 2023. Totul depinde însă de evoluția războiului din Ucraina.

Alexandru Musteață a precizat că în acest moment sunt luate în calcul mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova. De altfel, cel mai mare depozit de muniție din Europa se află la Cobasna, în regiunea transnistreană, teritoriu ocupat și securizat în întregime de ruși. Una dintre ipotezele pe care autoritățile din Republica Moldova o iau în calcul este utilizarea acestor muniții într-o confruntare militară.

,,Întrebarea nu este dacă Federația Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru, fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai tâziu, martie, aprilie. Dar din informațiile pe care le avem noi, Federația Rusă intenționează să meargă mai departe. Putem discuta, dar este un risc real și foarte înalt“, a declarat Alexandru Musteață la TVR Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share