SIS: Rusia plănuieşte să atace Republica Moldova

SIS: Rusia plănuieşte să atace Republica Moldova

Autorităţile din Republica Moldova sunt în alertă. Şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate spune că Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023. Totul depinde însă de evoluţia războiului din Ucraina.

Alexandru Musteaţă a precizat că în acest moment sunt luate în calcul mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova. De altfel, cel mai mare depozit de muniţie din Europa se află la Cobasna, în regiunea transnistreană, teritoriu ocupat şi securizat în întregime de ruşi. Una dintre ipotezele pe care autorităţile din Republica Moldova o iau în calcul este utilizarea acestor muniţii într-o confruntare militară.

,,Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru, fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai tâziu, martie, aprilie. Dar din informaţiile pe care le avem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Putem discuta, dar este un risc real şi foarte înalt", a declarat Alexandru Musteaţă la TVR Moldova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt