Şinele de tramvai din Bucureşti, un pericol imens pentru călători

Şinele de tramvai din Bucureşti, un pericol imens pentru călători

Un drum cu tramvaiul în capitala României este o aventură şi un pericol, spun călătorii care se plâng de starea şinelor. În doi ani bucureştenii vor avea toată reţeaua de tramvai modernizată, susţine primarul Nicuşor Dan. Un pas important- licitaţia pentru modernizarea a 50 de kilometri de şină de tramvai a fost anunţată astăzi. Modernizarea va costa 500 de milioane de euro.

Aşa circulă tramvaiele pe o bună parte a şinelor din Bucureşti. Liniile nemodernizate în zeci de ani de folosire sunt un pericol pentru călători. Nici şoferii sau pietonii nu sunt scutiţi de pericol.

Oamenii se plâng că nu pot dormi din cauza zgomotului făcut de tramvaiele care trec pe şinele rupte. Sunt 24 de linii de tramvai în Bucureşti, 141 de kilometri în total. Iar primarul promite acum că începe licitaţia pentru modernizarea a 16 linii. Adică 50 de kilometri. Bucureştenii sunt pesimişti.

90 de kilometri de şină de tramvai au fost deja modernizaţi în ultimii ani, susţine Nicuşor Dan. Modernizarea celor 16 linii costă 500 de milioane de euro, pe care primăria îi va lua din programul operaţional regional şi din împrumuturi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt