Şi-au inundat propriul sat şi i-au blocat pe ruşi. Tactica neobişnuită prin care ucrainenii din Demydiv au salvat Kievul

Şi-au inundat propriul sat şi i-au blocat pe ruşi. Tactica neobişnuită prin care ucrainenii din Demydiv au salvat Kievul

Ucrainenii din satul Demydiv, aflat la nord de Kiev, au aplicat o tactică neobişnuită pentru a împiedica un asalt al tancurilor ruşilor asupra capitalei. Chiar a doua zi de la invazie, ei au deschis un baraj din apropiere şi au inundat localitatea şi zonele din vecinătate pentru a-i opri pe ruşi, potrivit unui reportaj realizat de The New York Times. La două luni de atunci, oamenii încă au apă în case, dar spun că a fost cea mai bună decizie pe care ar fi putut-o lua.

Prin deschiderea barajului din apropiere, s-a creat o mlaştină care a făcut imposibilă trecerea tancurilor ruseşti. Astfel, armata ucraineană a câştigat timp preţios în consolidarea apărării Kievului.

Apele care s-au revărsat în Demydiv au făcut ravagii pe teritoriul ucrainean, iar oamenii s-au confruntat cu inundaţii severe, care în alte circumstanţe ar fi fost văzute ca o catastrofă. De data aceasta însă, a fost o decizie care a dus la o victorie tactică. Din cauza mlaştinii create şi a câmpurilor inundate, asaltul tancurilor ruseşti a fost oprit.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt