Shinzo Abe, condus pe ultimul drum

Shinzo Abe, condus pe ultimul drum

Japonia şi-a luat adio de la premierul Shinzo Abe printr-o ceremonie controversată. Asta pentru că funeraliile de stat au costat foarte mult. Lideri din toată lumea au mers la Tokyo pentru a-l omagia pe fostul premier nipon. Abe a fost asasinat în luna iulie, iar tragedia a zdruncinat Japonia, considerată una dintre cele mai paşnice ţări.

Flori, rugăciuni, lacrimi şi 19 salve de tun. Aşa i-au adus japonezii ultmul oamgiu lui Shinzo Abe, cel care a fost cel de-al 57-lea premier al Japoniei. Văduva fostului prim-ministru a deschis ceremonia de înmormântare, aducând cenuţa fostului lider nipon în sala impunătoare din centrul capitalei Tokyo.

Un portret al lui Abe, acoperit cu o panglică neagră, a fost aşezat în centrul sălii. Nu au lipsit momentele de reculegere şi discursurile.

Lideri din toată lumea au venit la înmormântare. Şi oficiali români au participat la funeralii. Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei deputaţilor, Marcel Ciolacu au avut, pe parcursul vizitei în Japonia, şi întâlniri de lucru.

Peste 12 milioane de euro au fostat funeraliile de stat. Suma a stârnit nemulţumiri printre japonezi.
Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împuşcat pe 8 iulie, în timp ce susţinea un discurs electoral într-un oraş din vestul ţării. Atacatorul, un bărbat în vârstă de 41 de ani a folosit un pistol artizanal confecţionat din ţevi de oţel şi un dispozitiv electric de tras. Specialiştii în securitate sunt de părere că a fost vorba despre o breşă de securitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt