Shanghai impune un lockdown în două faze după creşterea numărului de cazuri de COVID-19

 Shanghai impune un lockdown în două faze după creşterea numărului de cazuri de COVID-19

Centrul financiar al Chinei, Shanghai, a impus luni un lockdown în două etape pentru cei 26 de milioane de locuitori ai săi, cu închiderea podurilor şi tunelurilor şi restricţionarea traficului pe autostrăzi, în încercarea de a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, informează Reuters.

Lockdown-ul brusc, anunţat de autorităţile oraşului Shanghai duminică, va împărţi oraşul în două, aproximativ de-a lungul râului Huangpu, timp de nouă zile, pentru a permite testarea "eşalonată". Este cea mai amplă măsură de acest fel asociată COVID-19 care perturbă activitatea oraşului.

Guvernul oraşului a negat sâmbătă că Shanghai va intra în lockdown, declarând că va fi urmată o abordare fragmentară în încercarea de a controla numărul de infecţii.

Însă Wu Fan, membră a echipei de experţi COVID-19 din Shanghai, a informat într-un briefing că în urma recentei testări în masă s-au descoperit infecţii "pe scară largă" în întregul oraş, ceea ce a declanşat un răspuns mai puternic al autorităţilor.

"Limitarea focarului pe scară largă din oraşul nostru este foarte importantă pentru că odată ce oamenii infectaţi sunt puşi sub control, blocăm transmisia", a declarat ea, adăugând că testarea va fi efectuată până la eliminarea tuturor riscurilor.

Un record de 3.450 de cazuri de COVID-19 asimptomatice a fost raportat la Shanghai duminică, reprezentând aproape 70% dintre cazurile din întreaga ţară, pe lângă 50 de cazuri simptomatice, a indicat administraţia oraşului.

La nivel naţional, au fost înregistrate duminică 5.134 noi cazuri asimptomatice şi 1.219 cazuri simptomatice, a precizat autoritatea sanitară în buletinul său regulat.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt