Senator USR: Prevederile din pachetul de legi ale Educației referitoare la mandatul rectorilor sunt „o sinecură dată cu dedicație unor rectori care mai au fix 10 ani până la pensie și arată puterea adevărată a baronilor” - Prima News

Senator USR: Prevederile din pachetul de legi ale Educației referitoare la mandatul rectorilor sunt „o sinecură dată cu dedicație unor rectori care mai au fix 10 ani până la pensie și arată puterea adevărată a baronilor”

Problemele puse pe agenda publică de BOR și alte culte religioase privind legile Educației sunt un pericol real de a muta atenția publicului de la lucrurile importante, a declarat la Prima News senatorul USR Ștefan Pălărie.

„Mă declar extrem de indignat pentru că suntem într-un real pericol de a muta atenția publicului de la lucrurile importante cum ar fi de ce pierdem jumătate dintre elevi până la BAC sau de ce se duc elevii români cu silă la școală. Mergem în bălării, ne ducem pe fentele unor discuții inutile. Sexul, politica și religia sunt tabu în orice țară, pentru că pot transforma prietenii și vecinii în dușmani de moarte”, a spus Pălărie.

Senatorul USR a subliniat că școala românească are cu totul alte probleme.

„Trebuie lăsați specialiștii să se ocupe de asemenea legi, nu politicienii. Sunt probleme de discriminare, de siguranță a copilului la școală. Peste vară au venit 10.000 de amendamente, ca dovadă cât de slab era proiectul. Asta înseamnă că dezbaterea parlamentară va fi furibundă. Eu nu cred că vor trece sub nicio formă legile așa cum vor veni de la Guvern”, a mai declarat Ștefan Pălărie.

El a spus că prevederile din pachetul de legi ale Educației referitoare la mandatul rectorilor sunt „o sinecură dată cu dedicație unor rectori care mai au fix 10 ani până la pensie și arată puterea adevărată a baronilor”.

Total
0
Shares
Total
0
Share