Şeful Gărzii de Mediu, despre poluarea din Bucureşti. Au fost identificate zeci de focare, incendii cu 20 de anvelope

Şeful Gărzii de Mediu, despre poluarea din Bucureşti. Au fost identificate zeci de focare, incendii cu 20 de anvelope

Lăsata Secului a fost sărbătorită cu poluare în Bucureşti. În localităţile din apropierea Capitalei, localnicii au incendiat cauciucuri. Mirosul s-a răspândit deasupra întregului oraş iar senzorii de poluare înregistrau valori de peste 100.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a declarat luni dimineaţă la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localităţile Vidra, Măgurele şi în special în Sinteşti: „Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 şi PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras şi nu mai existau focare importante”.

Potrivit acestuia, au fost incendii şi cu 20 de anvelope de autoturisme.

„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliţie. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat şi populaţia să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la faţa locului”, a declarat Berceanu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt